Cisco Networking Academy

Saturday, 26 September 2009

cisco-side-01Το πρόγραμμα Cisco Networking Academy δημιουργήθηκε το 1997 στοχεύοντας στην κατάρτιση ικανών τεχνικών και ειδικών πληροφορικής και δικτύων. Τα προγράμματα των Aκαδημιών Δικτύωσης της Cisco καλλιεργούν στους εκπαιδευόμενους πρακτικές και σε βάθος δεξιότητες και θεωρητικές γνώσεις στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στα δίκτυα κάθε είδους και οδηγoύν σε πιστοποιητικό αναγνωρισμένου κύρους και αξίας στην αγορά εργασίας.

H ποιότητα εκπαίδευσης στα προγράμματα της Cisco είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό διασφαλίζεται χάρη στους αυστηρούς όρους που πληρούν οι Ακαδημίες, καθώς και στην κατάρτιση και πιστοποίηση των εκπαιδευτών. Επιπλέον, τα προγράμματα είναι προσεκτικά καταρτισμένα, eμπλουτισμένα με πρακτικές και εργαστηριακές δραστηριότητες και προσομοιώσεις πραγματικών καταστάσεων, ώστε να προσφέρουν γνώσεις χρήσιμες στην αγορά εργασίας, καλύπτοντας πλήθος πρακτικών εφαρμογών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από το πρωτοπόρο σύστημα εκπαιδευτικής υποστήριξης Cisco Networking Academy Program (CNAP) όπου η διδακτέα ύλη, ο έλεγχος της προόδου του σπουδαστή και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου. Παράλληλαοι εκπαιδευόμενοι έχουν στην δια8εσή τους το on-line διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικής υποστήριξης της Cisco (PacketTracker).

Το Cisco Networking Academy Program (CNAP) είναι ένα πρόγραμμα e-learning που σε συνδυασμό με διδασκαλία καθηγητή και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση διδάσκει στους σπουδαστές τον σχεδιασμό, εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες του Διαδικτύου.

Το CNAP έχει ύλη βασισμένη στο διαδύκτιο, online εξετάσεις, πρακτική εξάσκηση, συνεχή παρακολούθηση της απόδοσης των σπουδαστών και προετοιμασία τους για τις πιστοποιήσεις CISCO οι οποίες αποτελουν σημαντικά επαγγελματικά εφόδια στην αγορά εργασίας.και προσδίδουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ανεύρεση εργασίας στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Το ΔΗ.Κ.ΕΠΙ ώς πιστοποιημένη Ακαδημία της Cisco προσφέρει τα εξής προγράμματα :

 • CISCO IT Essentials
 • CISCO Certified Network Associate (CCNA) Exploration

Cisco Networking Akademy
Πρόγραμμα CISCO IT Essentials

Το εισαγωγικό πρόγραμμα ΙΤ Essentials απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου ή σπουδαστές ΙΕΚ που δεν έχουν επαρκείς γνώσεις Η/Υ και δικτύων και διδάσκεται έξ ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα.

Kαλύπτει τις βασικές γνώσεις σχετικά με το υλικό (hardware) και το λογισμικό (software) των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ παράλληλα εισάγει τους εκπαιδευόμενους σε προχωρημένες έννοιες. Τα κύρια αντικείμενα διδασκαλίας και εξέτασης είναι η αναγνώριση και συναρμολόγηση των κύριων τμημάτων ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (σταθεροί, φορητοί και φορητές συσκευές), η ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση, οι απαραίτητες προφυλάξεις, η ασφάλεια και το περιβάλλον και τέλος τα διαγνωστικά εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι της πιστοποίησης IT Essentials: PC Hardware and Software γνωρίζουν άριστα πως να συνθέσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή από τα τμήματα που τον αποτελούν.

Το πρόγραμμα σπουδών του IT Essentials έχει αναγνωριστεί ως "CompTIA Authorized Quality Curiculum" (Ποιοτικό Πρόγραμμα Σπουδών Αναγνωρισμένο από την CompTIA). Το πιστοποιητικό στο οποίο οδηγεί είναι συμβατό με τα διεθνούς κύρους πιστοποιητικά ειδικών πληροφορικής και επικοινωνιών CompTIA A+ και EUCIP IT Administrator και δεν έχει ημερομηνία λήξης.


Πρόγραμμα CISCO CCNA Exploration

Το πρόγραμμα CCNA Exploration απευθύνεται σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν στον τομέα της δικτύωσης, καθώς διδάσκεται ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων: από τις βασικές έννοιες μέχρι τη θεωρία και την πρακτική εμπειρία που απαιτούν οι προχωρημένες εφαρμογές και υπηρεσίες. Η διδακτική προσέγγιση του προγράμματος είναι "από πάνω προς τα κάτω", δηλαδή κάθε θέμα προσεγγίζεται πρώτα θεωρητικά και στη συνέχεια μέσω των πρακτικών εφαρμογών του. Με αυτή την προσέγγιση οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την εμπειρία που είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη διαχείρηση και τη συντήρηση δικτύων, τόσο σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όσο και σε μεγάλες εταιρίες ή εταιρίες παροχής υπηρεσιών νέων τεχνολογιών. 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα CCNA απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές πληροφορικής και απόφοιτους Λυκείων, ΤΕΕ, ΙΕΚ και ΤΕΙ που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις τεχνικού δικτύων από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Επειδή όμως αποτελεί ενδιάμεσο και προαπαιτούμενο στάδιο για το πρόγραμμα CCNP (που απευθύνεται και σε μηχανικούς δικτύων), το πρόγραμμα αφορά και σπουδαστές/απόφοιτους ΑΕΙ.

Επαγγελματικές Προοπτικές:

Επειδή τα δίκτυα βρίσκονται στην καρδιά της λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων σήμερα, οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν στη μηχανογράφηση κάθε επιχείρησης. Επιπλέον οι μηχανικοί δικτύων, κάτοχοι υψηλότερων πτυχίων πιστοποίησης όπως το CCNP και CCIE, μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις που απασχολούν μηχανικούς δικτύων και σε εταιρίες οι περισσότερες από τις οποίες χρησιμοποιούν σχεδόν αμιγώς εξοπλισμό CISCO, όπως:

 • Τηλεπικοινωνιών
 • Παροχής Υπηρεσιών Internet
 • Κινητών Τηλεπικοινωνιών
 • Πληροφορικής
 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.  This site has seen 6.100.408 hits to-date.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Cine Παράδεισος
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 114 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 °C
Sunday, 24 Jun
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Monday, 25 Jun
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C
Tuesday, 26 Jun
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C