Σχολή Γονέων

Sunday, 27 September 2009

parentsΗ Σχολή Γονέων είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου Κορυδαλλού μας και αποτελεί τον τόπο συνάντησης τον γονιών που προβληματίζονται και επιθυμούν να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και τα ερωτήματα τους με άλλους γονείς.

Λειτουργεί σε ολιγομελείς ομάδες επικοινωνίας που οικοδομώντας σταδιακά σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού ανάμεσα στα μέλη τους, ανοίγουν ένα δημιουργικό διάλογο που αφορά τις σχέσεις με τα παιδιά του και όχι μόνον.

Η σχολή γονέων είναι το πεδίο μελέτης των ψυχικών λειτουργιών και της κατανόησης τους με στόχο την αποδοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό και τους άλλους.

Παράλληλα η σχολή είναι ο τόπος της μετάδοσης γνώσεων επιστημονικά τεκμηριωμένων, που αποτελούν πολύτιμο εργαλείο συνειδητοποιημένων ενδοψυχικών παραγόντων που διαμορφώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Θεωρητική προσέγγιση
είναι η ψυχαναλυτική που μας προσανατολίζει στην αναζήτηση της αλήθειας μας, τις μοναδικότητας μας, της δικής μας και του άλλου που την συναντάμε στις ομάδες μας, που τις εμπλουτίζει. Επιτυγχάνουμε σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας, κατανόηση των ψυχικών διεργασιών, μείωση του άγχους, καταλάγιασμα των ενοχών, αποδοχή των ελλείψεων αντοχής στον ανικανοποίητο, ανάληψη της ευθύνης να μην παρασυρόμαστε από τις επιθυμίες μας τις θεμιτές και εφικτές”.

Οργάνωση – διεκπεραίωση προγράμματος
Οι ομάδες διαμορφώνονται περί τα τέλη με αρχές Σεπτεμβρίου και η διαδικασία ολοκληρώνεται με εβδομαδιαίες συναντήσεις μέχρι τον Ιούνιο


Αιτήσεις συμμετοχής

Στη Γραμματεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

Κόστος συμμετοχής
Πληροφορίες στη Γραμματεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

 

 

Επισκέπτες

 This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.   This site has seen 5.623.968 hits to-date.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Cine Παράδεισος
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 90 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 16 °C
Wednesday, 21 Feb
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 14 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 9 ως 16 °C
Friday, 23 Feb
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 11 ως 16 °C