Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

Ταξίδι στους 12 πυλώνες της σοφίας

Thursday, 04 November 2010

Νέο τεστ ευφυΐας αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου σας

neuroscienceΤο νέο τεστ εξερευνά όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου. Μετράει τους λεγόμενους δώδεκα πυλώνες της σοφίας, ελέγχει από τη μνήμη ως τη συγκέντρωση, από τη δυνατότητα λεκτικής επιχειρηματολογίας ως την ικανότητας να εκμεταλλεύεσαι τις πολλές γνωστικές ικανότητες που κάνουν ένα πρόσωπο ευφυές.
Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, τουλάχιστον όσο αμφιλεγόμενο είναι το τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ευφυής. Όμως αυτό ακριβώς προτείνει το τελευταίο τεστ που επεξεργάστηκαν βρετανοί ερευνητές της Μονάδας Επιστημών της Γνώσης και του Εγκεφάλου του Ερευνητικού Συμβουλίου του Κέμπριτζ.
Το εκπόνησαν βασιζόμενοι στις ανακαλύψεις που έχουν γίνει στο πεδίο των νευρολογικών επιστημών μέσω της μαγνητικής τομογραφίας. Ο στόχος τους ήταν να ελέγξουν τις ζώνες του εγκεφάλου που συμμετέχουν στην επεξεργασία των σκέψεων, δηλαδή τις πιο βαθιές δομές.

Για να κάνεις το τεστ δε χρειάζονται περισσότερα από 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό πρέπει να συνδυάσει αριθμούς με τετράγωνα, να θυμηθεί ακολουθίες, να ελέγξει τη λογική φράσεων, να απομονώσει μορφές και να θυμηθεί τη θέση των σκίτσων. Κάθε δοκιμασία κι ένας πυλώνας της σοφίας: περνάς από την οπτική λειτουργική μνήμη (πρέπει να ξέρετε πάντως ότι ένας πίθηκος έχει καλύτερη οπτική λειτουργική μνήμη από έναν φοιτητή πανεπιστημίου), συνεχίζεις με την άρθρωση λεκτικών επιχειρημάτων (η ικανότητα να σχηματίζεις και να μετασχηματίζεις νοητικές παραστάσεις) και συνεχίζεις. Το τεστ μετράει επίσης την ικανότητα να σχεδιάσεις μια στρατηγική για να πετύχεις ένα στόχο.
Η συγκέντρωση δοκιμάζεται σκληρά όταν πρέπει να συνδυάσεις τη λέξη «κόκκινο» ή «πράσινο» με το χρώμα, με το οποίο είναι γραμμένη (που μπορεί να είναι κόκκινο ή πράσινο, όμως δε θα είναι ποτέ το ίδιο με τη λέξη που αντιπροσωπεύει). Ο χρόνος για τις απαντήσεις είναι περιορισμένος και όσο περισσότερες σωστές απαντήσεις δίνεις, τόσο ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Στο τέλος του τεστ, το οποίο εκπόνησε ο δρ Αντριαν  Οουεν, πρέπει να απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο για τον τρόπο ζωής σου (πόσες ώρες κοιμάσαι το βράδυ, πόσο αλκοόλ, νικοτίνη και καφεΐνη καταναλώνεις, πόσο συχνά παίζεις βιντεοπαιχνίδια) και στη συνέχεια ανακαλύπτεις αν είσαι στο μέσο όρο πάνω από αυτόν ή κάτω από αυτόν . ή εκπλήσσεσαι από κάποιο ταλέντο σου που δεν το υποψιαζόσουν. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται, υπόσχονται οι ερευνητές, θα χρησιμεύσουν για να προσδιοριστεί καλύτερα τι τύπος είναι η ευφυΐα.

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.   This site has seen 6.100.354 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δήμος Κορυδαλλού
Cine Παράδεισος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 °C
Sunday, 24 Jun
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Monday, 25 Jun
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C
Tuesday, 26 Jun
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C