Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

Μάθε παιδί μου γράμματα … Αλλά που;

Wednesday, 10 November 2010

university-of-athensΕυρώπη και Αμερική ή Αμερική κι Ευρώπη, διεκδικούν πόντο πόντο την πρωτιά στην κατάταξη για τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Η άτυπη «κόντρα» βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο, από το 2004,  το ειδικό ένθετο της Βρετανικής εφημερίδας Times για την εκπαίδευση «The» (Times Higher Education). 
Σύμφωνα με τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει τα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, η Αμερική εκπροσωπείται με 75 Πανεπιστήμια, ενώ η Ευρώπη με 85 στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό.
Πρώτο των πρώτων ανακηρύσσεται για άλλη μια φορά το κορυφαίο  Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κι ακολουθούν στις πρώτες θέσεις το Τεχνολογικό ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από αμερικανικά  Πανεπιστήμια , ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με δύο βρετανικά, του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης.
Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο βρίσκεται στη 15η θέση και είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη.

Στην Ευρώπη, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Βρετανία με 29 πανεπιστήμια κι ακολουθούν Γερμανία (14), Ολλανδία (10), Σουηδία (6), Ελβετία (6), Γαλλία (4), Δανία (3), Ιρλανδία (2), Βέλγιο (2), Ισπανία (2), Αυστρία (2), Φινλανδία (1) και Νορβηγία (1).
Από τις 13 χώρες της Ευρώπης που εκπροσωπούνται στη λίστα, αξιοσημείωτη είναι η απουσία πανεπιστημίων της Ιταλίας, μιας χώρας στην οποία βρίσκονται μερικά από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, όπως επίσης η αύξηση του αριθμού των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ασία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Εξαιρετικό στην ασιατική ήπειρο το πανεπιστήμιο του Χόνγκ-Κόνγκ , ενώ με αρκετά πανεπιστήμια εκπροσωπείται η Κίνα και με δύο η Τουρκία, το πανεπιστήμιο του Μπλίνκεντ και το Τεχνικό πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής. Απόντα από τη λίστα είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών της Νοτίου Αμερικής.
Η συντακτική ομάδα του «Τhe», επισημαίνει την εξαιρετική πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια της Βραζιλίας . Η δε Αφρική εκπροσωπείται από το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν της Νότιας  Αφρικής  (107η θέση) και το πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου (147η).
Ανάμεσα στα κριτήρια που έλαβαν υπόψη τους οι ειδικοί του «Τhe» είναι η ποιότητα της διδασκαλίας, ο αριθμός των δημοσιεύσεων κάθε ιδρύματος, ο όγκος της έρευνας και τα κίνητρα που δημιουργούνται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον για διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Παρηγοριά στην Ελλάδα …μια άλλη λίστα
Στη λίστα της βρετανικής επιτροπής σπουδών QS World University Rankings, 5 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, ενώ στην κατάταξη ανά γνωστικό αντικείμενο το ΕΜΠ κατέχει την 114 θέση. Πάλι καλά…

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.   This site has seen 6.100.355 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

Δημοσκόπιο
Δήμος Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Cine Παράδεισος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 95 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 °C
Sunday, 24 Jun
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Monday, 25 Jun
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C
Tuesday, 26 Jun
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C