Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

Ιώσεις …ηλεκτρονικού τύπου

Wednesday, 24 November 2010

Μάθε και προφυλάξου…

virus-detectedΟ χειμώνας, είναι περίοδος ιώσεων και μικροβίων , που μας κάνουν να νοσούμε και να υποφέρουμε με ενοχλητικά συμπτώματα.
Αντίθετα με το ανθρώπινο είδος … το είδος των υπολογιστών «υποφέρει» συχνά από τις δικούς του ιούς, που κτυπούν ανεξαρτήτου εποχής.
Τι είναι όμως οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τι ακριβώς κάνουν;
Πρόκειται για μικρά προγράμματα των Η/Υ που μεταδίδονται μέσα από cd-rom, δισκέτες , e-mail, internet. Έχουν πολλές ομοιότητες με τους βιολογικούς ιούς και συνήθως εισχωρούν σε πραγματικά προγράμματα, περνάνε από υπολογιστή σε υπολογιστή προκαλώντας βλάβη ή απώλεια δεδομένων.
Όταν εκτελείται ένα πρόγραμμα, εκτελείται μαζί του και ο ιός, προσβάλλοντας άλλα προγράμματα ή τμήματα του υπολογιστή. Ένα το πρόγραμμα ή το «μολυσμένο» αρχείο σταλεί σε άλλον υπολογιστή, ο ιός μεταδίδεται μαζί του κι έτσι εξαπλώνεται. Πολλοί ιοί πολλαπλασιάζονται στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αντίγραφα τους (κλωνοποίηση) . H βλάβη που προκαλούν κυμαίνεται από την αλλαγή μερικών αρχείων μέχρι την ολική διαγραφή του σκληρού δίσκου του υπολογιστή.

Ο πρώτος ιός δημιουργήθηκε το 1982 και σήμερα υπάρχει απίστευτη μεγάλη ποικιλία ιών. Η πιο κοινότυπη μορφή ιού μεταδίδεται με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν ένα αρχείο (σαν επισύναψη). Όταν το επισυναπτόμενο αρχείο ανοιχτεί, ο ιός εκτελείται , δηλαδή γίνεται ενεργός και στέλνει κλώνους του σε κάθε διεύθυνση που υπάρχει αποθηκευμένη στην ηλεκτρονική ατζέντα του χρήστη.
Ένα άλλο είδος παρασιτικού ιού εισχωρεί σε δίκτυα υπολογιστών και διερευνά για τυχόν «τρύπες» (τμήματα μειωμένης ασφάλειας) τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί για να περάσει μέσα στους υπολογιστές του δικτύου ή και σε άλλα δίκτυα.
Άλλοι ιοί προσβάλλουν τη μνήμη την ηλεκτρονικών υπολογιστών  και τρέχουν σα φυσιολογικά προγράμματα, εν αγνοία του χρήστη, με σκοπό να μεταδώσουν κλώνους τους σε άλλα ενεργά προγράμματα ή υπολογιστές. Επειδή οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι σήμερα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, αυτή η λειτουργία των ιών τους δίνει την ευκαιρία να μεταδοθούν σε άλλους υπολογιστές που τρέχουν τα ίδια προγράμματα ή παρόμοια προγράμματα.
Στις περισσότερες χώρες η δημιουργία ηλεκτρονικών ιών διώκεται ποινικά.
Οι ιοί αποτέλεσαν κι αποτελούν έναν από τους πλέον διαδεδομένους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Τώρα το γιατί και ποιοι δημιουργούν και εξαπλώνουν τους ιούς παραμένει σκοτεινό. Επικρατεί βέβαια η άποψη  ότι πρόκειται για άτομα με στοιχεία βανδαλισμού που αρέσκονται στο να προκαλούν καταστροφές.

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.   This site has seen 6.100.362 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παράδεισος
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 95 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 °C
Sunday, 24 Jun
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Monday, 25 Jun
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C
Tuesday, 26 Jun
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C