Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

Άνθρωποι και Υπολογιστές

Wednesday, 19 January 2011

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει μεγάλα βήματα στη μίμηση του τρόπου σκέψης των ανθρώπων

jeopardyJeopardy: πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων της αμερικάνικης τηλεόρασης που προβάλλεται από το 1964 και στο οποίο οι παίκτες συχνά για να απαντήσουν γρήγορα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πονηριά, λογοπαίγνια και γρίφους. Ο Κεν Τζένιγκς είναι ο «πρωταθλητής» του τηλεπαιχνιδιού, με ένα σερί νικών σε 74 παιχνίδια τη σαιζόν 2004 - 2005. Ο Μπραντ Ράτερ από την άλλη πλευρά, έχει κερδίσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο παίκτη του Jeopardy. Κέρδισε 3,3 εκατ. δολάρια στην πρώτη του εμφάνιση, σε τρία συνεχόμενα τουρνουά.
Watson: υπολογιστής κατασκευασμένος από ερευνητές της IBM που πρόκειται να αναμετρηθεί με τους νικητές του Jeopardy τον επόμενο μήνα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τον έχουν "διδάξει" την κατανόηση της καθομιλουμένης αλλά και της λόγιας γλώσσας καθώς και τις διαφορές μεταξύ μεταφορικών και λογοτεχνικών εκφράσεων.
Το μεγάλο βραβείο της τελικής αναμέτρησης στις εκπομπές του Ιανουαρίου, θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Η IBM ανακοίνωσε ότι αν κερδίσει ο Watson θα δωρίσει τα χρήματα, ενώ οι δύο παίκτες δήλωσαν ότι θα χαρίσουν τα μισά κέρδη.
Η IBM υποστηρίζει ότι η ικανότητα του Watson να καταλαβαίνει τη γλώσσα είναι αναπτυγμένη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από τον Deep Blue, τον υπερυπολογιστή της ίδιας εταιρείας, που κέρδισε απέναντι στον πρωταθλητή σκακιού, Γκάρι Κασπάροφ το 1997.

Wikipedia - 10 χρόνια προσφοράς

Tuesday, 18 January 2011

wikipedia-logoΉταν Ιανουάριος του 2001 όταν ιδρύθηκε η πλέον διάσιμη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια και πιο συνηθισμένη πηγή πληροφόρησης για τα πάντα. Στις μέρες μας βρίσκεται πια στην πέμπτη θέση παγκοσμίως από πλευράς επισκεψιμότητας, έχει 410 εκατ. ηλεκτρονικούς επισκέπτες κάθε μήνα (κι έχει βάλει στόχο το 1 δισεκ.) και ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 20 εκατ. δολλαρίων που καλύπτεται κυρίως από δωρεές . Εξακολουθεί να διατηρεί μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με 100.000 εθελοντές συνεργάτες σ΄ όλο τον κόσμο που γράφουν χωρίς αμοιβή και με 26 εκατ. άρθρα περίπου σε 270 γλώσσες, ενω συνεργάζετι πλέον με 12 πανεπιστήμια ώστε να αυξήσει την αξιοπιστία των άρθρων της.

Happy Birthday!

Το γυαλί και η τεχνική του

Monday, 17 January 2011

Πασίγνωστοι οι τεχνίτες υαλουργοί του Μουράνο, ενός μικρού νησιού στη θάλασσα της Βενετίας, που από το 1400 μΧ σχεδόν δημιουργούσαν αριστουργήματα. Τα μοναδικά προϊόντα τους, αποτέλεσμα της δεξιοτεχνίας τους αλλά και της πρώτης ύλης που εξορυσσόταν στο νησί αποτελούν σήμερα πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα

Στο video παρακολουθείστε την κατασκευή αλόγου (το σήμα της Ferrari) σε κάποιο εργαστήριο του Μουράνο.


Μεγάλη η ανταπόκριση στο νέο κύκλο μαθημάτων του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης Κορυδαλλού

Friday, 14 January 2011

Μέσα σε τέσσερις μέρες καλύφθηκαν οι θέσεις για το νέο κύκλο μαθημάτων στα προγράμματα Πληροφορικής και Ισπανικής Γλώσσας του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης.
Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την ανάγκη των πολιτών για διαρκή επιμόρφωση.
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του ΔΗΚΕΠΙ ευχαριστεί τους ενδιαφερόμενους για την ανταπόκριση και ενημερώνει ότι νέος κύκλος μαθημάτων πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.
Κανονικά συνεχίζονται έως τις 21 Ιανουαρίου οι εγγραφές στα μαθήματα Αγγλικής γλώσσας για ενήλικες.

And the winner is…

Thursday, 13 January 2011

Ο πιο ζεστός χρόνος στον κόσμο (από το 1850 που καταγράφονται θερμοκρασίες και υπάρχουν αντίστοιχα αρχεία), αναμένεται να ανακηρυχτεί, το 2010.
Μέχρι σήμερα ο πιο ζεστός  χρόνος ήταν το 1998 (αν και η NASA διαφωνεί για το 2005), όταν οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν από το ισχυρό ρεύμα του "Ελ Νίνιο", το οποίο θερμαίνει τον Ειρηνικό Ωκεανό και ασκεί αλυσιδωτές επιδράσεις στο κλίμα του πλανήτη.
Τη χρονιά που πέρασε το "Ελ Νίνιο" ήταν λιγότερο ισχυρό και παράλληλα υπήρξε η επίδραση του ψυχρού ρεύματος "Λα Νίνια". Βάση αυτού, οι επιστήμονες ανέμεναν, ότι οι μέσες θερμοκρασίες του 2010 θα ήταν χαμηλότερες από το ΄98, αλλά δεν δικαιώθηκαν.
Έτσι, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις  και με υπαρκτή την πιθανότητα κάποιου στατιστικού λάθους, τα δύο χρόνια 1998 και 2010, διεκδικούν τον τίτλο του πιο θερμού έτους της Γης.

Στο video διακρίνονται οι αλλαγές στη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας σε διάστημα μεγαλύτερο των 22 χρόνων (Ιανουάριος 1985 - Ιανουάριος 2007). Αξιοσημείωτες οι αλλαγές στο Ρεύμα του Κόλπου, οι κύκλοι του "Ελ Νίνιο" και της "Λα Νίνια" στον Ειρηνικό, καθώς και οι αλλαγές στην κάλυψη της θάλασσας από πάγους.

Τάλιν και Τούρκου, πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2011

Wednesday, 12 January 2011

tallinn_ 2011Οι δύο ιστορικές πόλεις-λιμάνια ξεκινούν εορταστικές εκδηλώσεις που θα προβάλουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σ' όλον τον κόσμο.

Μετά το Έσσεν της Γερμανίας, το Πεκς της Ουγγαρίας και την Κωνσταντινούπολη, πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης ανακηρύχθηκαν το Τάλιν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, και το Τούρκου της Φινλανδίας. Και οι δύο πόλεις προγραμματίζουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ' όλη τη διάρκεια του 2011 που αναμένεται να προσελκύσουν εκατομμύρια επισκεπτών.

turku_2011Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας μετράει ήδη 26 χρόνια και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες της ΕΕ. Οι διάφορες πόλεις συναγωνίζονται για τον τίτλο υποβάλλοντας προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων που προβάλουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών. Τα προγράμματα πρέπει επίσης να προβλέπουν δημόσιες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Οι πόλεις που επιλέγονται χρηματοδοτούνται από την ΕΕ η καθεμία με 1,5 εκατ. ευρώ.

Το Τάλιν έχει θέσει ως στόχο να προβάλει τη δημιουργικότητα και τον πολιτιστικό προσανατολισμό της πόλης, και παράλληλα τη μεσαιωνική της κληρονομιά και το ναυτικό της παρελθόν. Προβλέπει επίσης την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, όπως ο επανασχεδιασμός πολιτιστικών κέντρων κ.ά. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι "Ναυτικές Ημέρες του Τάλιν", η μεγαλύτερη δωρεάν εκδήλωση για οικογένειες, καθώς και μια μεγάλη δωρεάν συναυλία ροκ μουσικής για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της Εσθονίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική απόλαυση ή Τι να συμβαίνει όταν ακούμε μουσική;

Tuesday, 11 January 2011

music_for_the_brainΝέες ιατρικές έρευνες Καναδών πανεπιστημιακών αποδεικνύουν ότι η ντοπαμίνη, ουσία που απελευθερώνει ο εγκέφαλος σε καταστάσεις ευφορίας ,αρχίζει να εκκρίνεται τη στιγμή που περιμένει κανείς να ακούσει ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι.
Και αν σε ερεθίσματα όπως στο φαγητό ,στα χρήματα ή στα ναρκωτικά που προκαλούν ευχαρίστηση  ήταν γνωστό πως ο εγκέφαλος απελευθερώνει τη ντοπαμίνη , για πρώτη φορά επιβεβαιώνονται οι υποψίες για τη σχέση της μουσικής με την έκκριση της.
Εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα υποβλήθηκαν σε εγκεφαλικές τομογραφίες που έδειξαν ότι η ντοπαμίνη αρχίζει να εκκρίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου όταν κανείς περιμένει να ακούσει ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι , ενώ κατά τη διάρκεια του κομματιού το αίσθημα ευφορίας απογειώνεται λόγω έκκρισης ντοπαμίνης σε μια διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου. Όταν οι εθελοντές άκουγαν αδιάφορα μουσικά κομμάτια, ο εγκέφαλός τους δεν απελευθέρωνε ντοπαμίνη.
Η μουσική λοιπόν είναι απολαυστική,  οι άνθρωποι όλων των κοινωνιών και όλων των εποχών την αγαπούσαν και την   αγαπούν. Η  μουσική και το τραγούδι είναι μία κοινή συμπαντική γλώσσα.

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.   This site has seen 6.478.530 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Cine Παράδεισος
Δήμος Κορυδαλλού

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 51 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 13 °C
Saturday, 17 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Monday, 19 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 13 ως 18 °C