Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

Οι εγγραφές ξεκινούν

Friday, 28 September 2012

Το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού σας ενημερώνει ότι προχωρά στην υλοποίηση νέου κύκλου σεμιναρίων χρήσης Η/Υ, τον Οκτώβρη.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιμόρφωση και στήριξη, πρωτίστως των δημοτών, στον τομέα της εργασίας και παράλληλα στην απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης για την πρόσληψη στον  Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Ωφελούμενοι  του προγράμματος είναι ενήλικοι δημότες Κορυδαλλού, κάτοικοι  Κορυδαλλού, καθώς και δημότες και κάτοικοι άλλων Δήμων.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων ξεκινά από 1/10/2012 και ολοκληρώνεται στις 12/10/2012.
Το ΔΗΚΕΠΙ συνεχίζει τα σεμινάρια σπουδών στην Αγγλική και Ισπανική γλώσσα και διοργανώνει για πρώτη φορά σεμινάρια σπουδών Ιταλικής γλώσσας.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης, Ζάππα 1, Κορυδαλλός  καθημερινά από τις 8:30 ως τις 14:00 και μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΔΗΚΕΠΙ εδώ

Τα μαθήματα για τα οποία μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση είναι τα παρακάτω:

ΕΠΙΠΕΔΟ CORE ΕΠΙΠΕΔΟ EXPERT ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
WORD WORD ΑΓΓΛΙΚΑ
EXCEL EXCEL ΙΣΠΑΝΙΚΑ
POWER POINT POWER POINT ΙΤΑΛΙΚΑ
ACCESS ACCESS
INTERNET/OUTLOOK
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Η/Υ
WINDOWS 2007


Γιορτάζοντας τον Πολιτισμό

Friday, 28 September 2012

archaelogical_museum_peiraiaΣτο πλαίσιο των εορτών για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού σχεδίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη τη χώρα, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι (τι άλλο;..) οι κρίσεις σε διάφορες ιστορικές περιόδους αλλά και τα ίχνη που άφησαν.

Ας σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο (29-30/9) η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

(στη φωτογραφία το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά)

To Τop20 των μεγαλύτερων σε επισκεψιμότητα websites του κόσμου

Friday, 21 September 2012

top20s_sites1

1. Google - μηχανή αναζήτησης με επισκεψιμότητα περίπου 950 εκατομ. ανθρώπων καθημερινά (σχεδόν το 50% των χρηστών του internet) (google.com)top20s_sites2
2. Facebook - κοινωνικό δίκτυο με επισκεψιμότητα περίπου 900 εκατομ. ανθρώπων καθημερινά (σχεδόν το 45% των χρηστών του internet) (facebook.com)
3. YouTube - με την προβολή σχεδόν 4 δισεκατ. βίντεο καθημερινά (youtube.com)
4. Yahoo! - δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης με το 20% των χρηστών του internet να το επισκέπτεται καθημερινά (yahoo.com)
5. Baidu - κινέζικη μηχανή αναζήτησης, το επονομαζόμενο και «κινέζικο Google», με το 80% των Κινέζων χρηστών του internet, περίπου 210 εκατομ. άνθρωποι να το επισκέπτεται καθημερινά (baidu.com)
6. Wikipedia - εγκυκλοπαίδεια, με περίπου 30 εκατομ. σελίδες και 17 εκατομ. εγγεγραμμένα μέλη με το 14% των χρηστών του internet να την επισκέπτεται καθημερινά (wikipedia.org)
7. Windows Live - σουίτα προϊόντων της Microsoft με περίπου 200 εκατομ. καθημερινούς χρήστες ή 10,5 % των συνολικών χρηστών του internet (ανάμεσα στα προϊόντα η υπηρεσία Hotmail, μεγαλύτερος πάροχος e-mail στον κόσμο) (live.com)

Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφιακές βιβλιοθήκες

Tuesday, 04 September 2012

vivliothikes2Μια περιήγηση στους καταλόγους ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών που έχουν οργανωθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και φιλοξενούνται στα υπολογιστικά του συστήματα
Αναζητήστε και ξεφυλλίστε πλούσιες συλλογές πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αξίας των ψηφιακών βιβλιοθηκών που προσφέρουν μέρος του υλικού τους ελεύθερα στο διαδίκτυο, πατώντας ΕΔΩ.

Δωρεάν μαθήματα μέσω Ίντερνετ από αξιόλογα Πανεπιστήμια

Monday, 20 August 2012

small-icon.hoverΣε παλαιότερες αναρτήσεις μας είχαμε αναφερθεί σε δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου που παρέχονται από κορυφαία Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο (ενδεικτικά εδώ & εδώ).
Με τον αριθμό αξιόλογων πανεπιστημίων που προσφέρουν τα πλέον δημοφιλή τους μαθήματα δωρεάν στο Ιντερνετ, να αυξάνεται συνεχώς, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Coursera (https://www.coursera.org/) στην οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται μαθήματα από 16 πανεπιστήμια (μεταξύ των οποίων του Πρίνστον, του Στάνφορντ, του Εδινβούργου, της Πενσυλβάνια, του Ιλινόις, της Βιρτζίνια).
Για να δείτε τα παρεχόμενα έως τώρα 117 μαθήματα, τις ημερομηνίες έναρξης και τη διάρκειά τους πατείστε εδώ, λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι οι ανάλογες πλατφόρμες του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ έχουν προσελκύσει ήδη 154.000 φοιτητές από 160 χώρες του κόσμου.

"Η Ευρώπη στην περιοχή μου" - Διαγωνισμός φωτογραφίας

Monday, 30 July 2012

eur_epi_photoΦωτογραφήστε περιφερειακά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και κερδίστε φωτογραφικό εξοπλισμό αξίας 1.000 ευρώ και ένα ταξίδι για δύο στις Βρυξέλλες.
Αυτό το καλοκαίρι δείξτε το φωτογραφικό σας ταλέντο, στέλνοντας φωτογραφίες από έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στις περιφέρειες.
Οι φωτογραφίες πρέπει να δείχνουν έργα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής eur_epi_photo1Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ή το Ταμείο Συνοχής. Στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται το σήμα του έργου (όπως π.χ. στη φωτογραφία δεξιά) – ψάξτε να βρείτε την πινακίδα με τη σημαία της ΕΕ και τα στοιχεία της χρηματοδότησης.
Μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό (εδώ) είτε ως εργαζόμενος σε οργανισμό που λαμβάνει περιφερειακή χρηματοδότηση της ΕΕ είτε ως απλός πολίτης – υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες. Για να συμμετάσχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Facebook, εάν δεν είστε ήδη μέλος αυτού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Για να ξεκινήσετε, βρείτε ένα έργο (εδώ)– στην περιφέρεια όπου ζείτε ή κάπου αλλού.

Διαβάστε περισσότερα...

Καθολική επιτυχία στις πρόσφατες εξετάσεις πιστοποίησης

Friday, 20 July 2012

ecdl_10099,2 % ήταν το ποσοστό επιτυχίας που σημείωσαν οι σπουδαστές του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης Κορυδαλλού (ΔΗ.Κ.ΕΠΙ.) στις εξετάσεις για τις ενότητες του ECDL που έγιναν στις 23 Ιουνίου και στις 14 Ιουλίου. Συγκεκριμένα από τους εκατόν τρεις (103) σπουδαστές που πήραν μέρος στις εξετάσεις πήραν την πιστοποίηση οι εκατόν δύο (102). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μέση βαθμολογία των συγκεκριμένων σπουδαστών ξεπέρασε το 89%!
Η απίστευτη αυτή επιτυχία στις εξετάσεις, ο αριθμός των σπουδαστών που συμμετείχαν στα προγράμματα του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ., ο αριθμός των επισκεπτών στην ιστοσελίδα www.education.korydallos.gr αναδεικνύουν το ΔΗ.Κ.ΕΠΙ. ως ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης της χώρας.
«Σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε η λειτουργία του ΔΗΚΕΠΙ να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τους δημότες μας στην απόκτηση και βελτίωση δεξιοτήτων, που θα συμβάλλουν στη διατήρηση ή απόκτηση εργασίας» τόνισε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Διαβάστε περισσότερα...

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.   This site has seen 6.478.420 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παράδεισος
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 43 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 13 °C
Saturday, 17 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Monday, 19 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 13 ως 18 °C