Καλωσόρισμα Δημάρχου Κορυδαλλού

dimarxos_korydallouΦίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης της πόλης μας. Το Κέντρο 
είναι ένας νέος θεσμός στο Δήμο μας και φιλοδοξούμε ότι σταδιακά, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες
ανάλογες σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών
επιμόρφωσης των κατοίκων της περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του δικτυακού τόπου του Κέντρου έχετε τη δυνατότητα για διαρκή επικοινωνία και
έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις στον τομέα της επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σας εύχομαι καλή περιήγηση και σας καλώ να συμμετέχετε στα προγράμματα του Δημοτικού Κέντρου
Επιμόρφωσης της πόλης μας.

Σταύρος Κασιμάτης
www.skasimatis.gr

H χάρτινη εφημερίδα θα εξαφανιστεί μέχρι το 2040

Tuesday, 04 October 2011

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Λα Τριμπίν ντε Ζενέβ", ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ, με έδρα τη Γενεύη,  Φράνσις Γκούρι, εκφράζει την άποψη ότι 
"σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον τυπωμένες εφημερίδες όπως τις ξέρουμε σήμερα. Είναι μια εξέλιξη, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, υπάρχουν μελέτες που αναγγέλλουν την εξαφάνισή τους το 2040, στις ΗΠΑ αυτό θα συμβεί το 2017".
Υποστηρίζει μάλιστα πως είναι μια αναπότρεπτη εξέλιξη, καθώς ήδη στις ΗΠΑ πωλούνται περισσότερα ψηφιακά βιβλία απ' ό,τι βιβλία σε χαρτί και στις πόλεις βρίσκει κανείς ολοένα και λιγότερα βιβλιοπωλεία.
Με αφορμή την παραπάνω είδηση, παρακολουθείστε το παρακάτω video, που μας παρουσιάζει ένα νέο απίστευτο gadget, το...Βιβλίο.

Ευρωπαϊκή νεολαία 2011-2018

Tuesday, 27 September 2011

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία, προτείνει δράσεις μικρής και μεγάλης διάρκειας που συμπεριλαμβάνουν όλους τους τομείς της πολιτικής που επηρεάζουν τους νέους της Ευρώπης και αποτυπώνεται στο παρακάτω video:

Project Gutenberg - βιβλία διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα

Tuesday, 13 September 2011

project_gutenbergΤο Project Gutenberg αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα  και την περαιτέρω διάθεσή τους ως e-books στο κοινό.
Ο ιδρυτής του Michael S. Hart ( 1947-2011, κηδεύτηκε χθές στο Ιλλινόις) ξεκίνησε την προσπάθεια το 1971 και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Project Gutenberg έχει πάνω από 36,000 δωρεάν e-books για κατέβασμα στη συλλογή του.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν και βιβλία στα ελληνικά, από αρχαίους συγγραφείς όπως Αριστοτέλη , Ευρυπίδη ή Αριστοφάνη μέχρι κλασσικούς νεοέλληνες όπως Κονδυλάκη, Παπαδιαμάντη, Καρκαβίτσα ή Ροϊδη
Στο http://www.gutenberg.org/ebooks/ μπορείτε να αναζητήσετε τα διαθέσιμα e-books ανά συγγραφέα, τίτλο ή γλώσσα.

Τον Νοέμβριο ξεκινούν τα μαθήματα στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού

Saturday, 03 September 2011

Η πραγματοποίηση των νέων κύκλων σεμιναρίων χρήσης Η/Υ, Αγγλικής και Ισπανικής γλώσσας καθώς και τα σεμινάρια σπουδών Ιταλικής γλώσσας που διοργανώνονται για πρώτη φορά από το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού (ΔΗΚΕΠΙ) θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, αφού οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών τις οποίες πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ θα ολοκληρωθούν φέτος, αργότερα από το αναμενόμενο, στο τέλος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιμόρφωση και στήριξη, πρωτίστως των δημοτών, στον τομέα της εργασίας και παράλληλα στην απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης για την πρόσληψη στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ενήλικοι δημότες Κορυδαλλού, κάτοικοι Κορυδαλλού, καθώς και δημότες και κάτοικοι άλλων Δήμων. Για την έναρξη των εγγραφών θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι με νέα ανακοίνωση

Νέος κύκλος σεμιναρίων χρήσης Η/Υ - Νεός κύκλος μαθημάτων Αγγλικής, Ισπανικής και Ιταλικής γλώσσας!

Thursday, 04 August 2011

- Το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού σας ενημερώνει ότι προχωρά στην υλοποίηση νέου κύκλου σεμιναρίων χρήσης Η/Υ, τον Σεπτέμβρη.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιμόρφωση και στήριξη, πρωτίστως των δημοτών, στον τομέα της εργασίας και παράλληλα στην απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης για την πρόσληψη στον  Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Ωφελούμενοι  του προγράμματος είναι ενήλικοι δημότες Κορυδαλλού, κάτοικοι  Κορυδαλλού, καθώς και δημότες και κάτοικοι άλλων Δήμων.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

- Το ΔΗΚΕΠΙ συνεχίζει τα σεμινάρια σπουδών στην Αγγλική και Ισπανική γλώσσα και διοργανώνει για πρώτη φορά σεμινάρια σπουδών Ιταλικής γλώσσας.
Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων για όλα τα προγράμματα από Σεπτέμβρη.

Μέχρι τότε σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι.

kalo_kalokairi

Στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Monday, 01 August 2011

kapodistriakoΜετά τη διάκριση που έλαβε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking).
Η κατάταξη γίνεται με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και αφορά κυρίως χρηματοδοτούμενα προγράμματα (αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων, ύψος ερευνητικών κονδυλίων, κ.λπ.).
Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αναφέρει ότι "σε μια δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, προχωράμε μπροστά, προάγοντας την έρευνα και προβάλλοντας επάξια τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά και στα Διεθνή δρώμενα".
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρισκόταν στην 221η θέση παγκοσμίως, ενώ αναμένονται επίσημα αποτελέσματα για τη φετινή ακριβή θέση στην κατάταξη.

Καλό νέο Νο1

Wednesday, 27 July 2011

Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

mathimatiki_eteriaΕνα χρυσό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία κέρδισαν Ελληνες μαθητές στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία έγινε στο Αμστερνταμ από 13 έως 24 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι "Οι διεθνείς μαθηματικές ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των Μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο", όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ο "χρυσός Ολυμπιονίκης" στα Μαθηματικά Γιώργος Βλάχος είχε κατακτήσει πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στην αντίστοιχη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του δημόσιος υπάλληλος, αλλά κανείς από τους δύο δεν του μετάδωσε την αγάπη για τα Μαθηματικά.
Οπως λέει ο ίδιος, "και εγώ αργά το κατάλαβα ότι έχω έφεση στα Μαθηματικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν διάβασα πολύ Μαθηματικά ούτε και κάτι άλλο. Περισσότερο μέσω του Ιντερνετ έλυνα διάφορες ασκήσεις, αλλά ταυτόχρονα έβλεπα ταινίες και άκουγα μουσική".

DIKEPI

 

Επισκέπτες

 This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.   This site has seen 6.478.441 hits to-date.

programata

egrafes

Χρήσιμες Συνδέσεις

Cine Παράδεισος
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 51 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0
ATOM 0.3
 

Είσοδος Σπουδαστών
Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 13 °C
Saturday, 17 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 12 ως 14 °C
Monday, 19 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 13 ως 18 °C